Yoga in Capelle aan den IJssel

Yoga in Capelle aan den IJssel

Op zoek naar een studio voor Yoga in Capelle aan den IJssel? Misschien ben je al bekend met yoga of kun je jezelf inmiddels een ware yogi noemen. Voor iedereen is er wel een vorm van yoga te vinden waar je positieve effecten van zult ervaren. Door aan yoga te doen stap je even uit je hoofd en in je lichaam. Er zijn veel verschillende soorten yoga, zoals hatha yoga, yin yoga of sivananda yoga. Het is belangrijk om een vorm van yoga te vinden die je zelf leuk vindt. Ook kun je er voor kiezen om een wat intensievere vorm van yoga af te wisselen met een rustigere vorm zoals yin yoga. Doe waar jij je prettig bij voelt is het motto.

Wat is sivananda yoga?

Sivananda yoga lijkt wel een beetje op hatha yoga maar heeft toch een net iets andere insteek. Vaak begin je deze les met de zonnegroet en doe je daarna verschillende houdingen. Vervolgens doe je een aantal ademhalingsoefeningen en de les eindigt met Savasana. Kenmerkend aan sivananda yoga is dat je lang in een bepaalde houdingen blijft staan. Hierdoor merk je nog meer effect van de yogaposes. Daarnaast ligt er bij sivananda yoga een focus op een diepe ademhaling en daarom zitten er ook specifiek ademhalingsoefeningen in de practice verwerkt. Verder wordt de Savasana houding veel gebruikt binnen de Sivananda yoga. Daarnaast speelt een vegetarisch dieet een belangrijk rol bij deze vorm van yoga. Ten slotte wordt er veel aandacht besteed aan mediteren.

Wat is power yoga?

Waar bij sivananda yoga de yogafilosofie een belangrijke plek inneemt bij het uitoefenen van deze yogavorm, is dat bij poweryoga niet zo. Hier staat vooral het lichamelijke deel voorop. In elke les komen verschillende oefeningen voorbij waar alle spieren worden aangesproken. Het is ook de meest intensieve vorm van yoga en is gericht op het krijgen van sterkere en lenigere spieren. Voor meditatie is niet zo veel ruimte in de lessen. Toch kan het voor de afwisseling een fijne vorm van yoga zijn.

dasasdesign

Related Posts

Singles events Almere

Singles events Almere

Kraamzorg in Rotterdam

Kraamzorg in Rotterdam

Babyvoeding, gezond en lekker klaarmaken

Kapper in Eindhoven

Kapper in Eindhoven

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *