Wat is NLP-coaching?

Wat is NLP-coaching?

Zelfvertrouwen en een goede relatie met jezelf zijn heel belangrijk voor het leiden van een gelukkig leven. Wanneer je vertrouwen hebt in je eigen talenten en kunnen, is het veel makkelijker om nieuwe initiatieven te nemen. Je komt meer voor jezelf op en durft te gaan voor wat jij echt belangrijk vindt. Maar dit is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er kunnen vele redenen zijn waardoor je met jezelf kunt worstelen. Misschien heb je wel eens van NLP-coaching gehoord. Deze methode kan je leren om een betere relatie met jezelf te krijgen en te leren vertrouwen op je talenten.

 

NLP-coaching helpt je om jezelf terug te vinden

NLP staat voor “neurolinguïstisch programmeren”. Deze methode is bekend in heel Nederland, zo zijn er bijvoorbeeld veel praktijken voor NLP coaching in Amsterdam. De NLP-methode gaat ervan uit dat iedereen een bepaald beeld van zichzelf heeft. Je hebt een idee van wie je bent, wat je belangrijk vindt en hoe je denkt dat anderen jou zien. In de loop van je leven kan het echter gebeuren dat het beeld dat jij van jezelf hebt, niet meer klopt met wie jij werkelijk bent. Door nare ervaringen ben je jezelf bijvoorbeeld veel negatiever gaan zien. Hiermee doe je jezelf ontzettend tekort. NLP probeert deze denkwijzen en gedachtepatronen te doorbreken.

 

Voor wie?

Je kunt een coach inhuren voor 1-op-1-behandeling, maar je kunt ook NLP-trainingen aanvragen voor groepen. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat bedrijven zo’n training aanbieden. Een bedrijf uit Amsterdam kan NLP coaching aanbieden voor haar werknemers, voor nieuwe energie en een frisse blik op je loopbaan. De coach stelt voor de deelnemer(s) doelen op, waar je in stapjes naartoe werkt. Natuurlijk zijn er ook buiten de Randstad en buiten Amsterdam veel NLP-coaching-praktijken te vinden. Durf jezelf die kans te geven. We zijn altijd maar bezig met anderen, maar vergeten daarbij goed voor onszelf te zorgen. Neem dus vooral eens contact op met zo’n coach en ga het gesprek aan. Je weet nooit wat hij/zij voor je kan betekenen.

dasasdesign

Related Posts

Singles events Almere

Singles events Almere

Kraamzorg in Rotterdam

Kraamzorg in Rotterdam

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Babyvoeding, gezond en lekker klaarmaken

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.