Wat is NHG hypertensie?

Wat is NHG hypertensie?

Met NHG hypertensie wordt een leidraad voor een verhoogde bloeddruk bedoeld. Zo is het van belang om de bloeddruk eerst met de juiste apparatuur te meten. Het naleven van de richtlijnen van NHG hypertensie heeft als doel om hart- en vaatziekten te voorkomen. Ook kun je hierdoor vroegtijdig met een behandelplan beginnen zodat de bloeddruk gemonitord kan worden en met behulp van leefstijlinterventies omlaag kan worden gebracht. Vaak wordt er in overleg een behandelplan opgesteld als je een te hoge bloeddruk hebt. Waarschijnlijk zal dit plan bestaan uit een dieet en andere soorten interventies op het gebied van levensstijl.

Oorzaken van een verhoogde bloeddruk

Een verhoogde bloeddruk kan een scala aan oorzaken hebben. Het valt ook niet altijd direct te herleiden. Misschien wel de bekendste oorzaak is het hebben van veel stress en spanningen. Wanneer je hier voor een langere periode aan wordt blootgesteld kan dit leiden tot een verhoging van de bloeddruk. Verder kan ook de levensstijl die je hebt bijdragen aan een hogere bloeddruk. In dat opzicht kun je denken aan ongezond eten, weinig sporten of bijvoorbeeld roken. Deze gewoontes zijn sowieso al niet gezond te noemen maar ze kunnen dus ook effect hebben op het hart en de bloedvaten. Als je een hoge bloeddruk hebt kan dit schade aanrichten en daarom is het belangrijk om een behandeling te starten zodat je jouw lichaam gezond kunt houden.

Meten van de bloeddruk

Om er achter te komen of je daadwerkelijk een verhoogde bloeddruk hebt is het van belang om deze te laten meten. In de meeste gevallen krijg je meerdere metingen en onderzoeken. Vaak wordt er gebruik gemaakt van PWV. Dit staat voor polsgolfsnelheid en aan de hand van deze techniek wordt de bloeddruk gemeten. Wist je dat je vaak niet eens merkt dat je een te hoge bloeddruk hebt? Daarom is het van belang om dit te laten meten zodat je er op tijd bij bent en er iets aan kunt doen.

dasasdesign

Related Posts

Singles events Almere

Singles events Almere

Kraamzorg in Rotterdam

Kraamzorg in Rotterdam

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut toe?

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut toe?

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.