Waaraan moet een goed webdesign voldoen

Waaraan moet een goed webdesign voldoen

Bedrijven vinden steeds meer van hun klanten via social media en hun eigen bedrijfswebsite. Dus wanneer je, als bedrijf, gaat nadenken over een nieuw webdesign is het belangrijk om aan meer te denken dan alleen een mooi kleurenpalette. Je wilt immers een professionele indruk mag op de (potentiële) klanten, en daarom moet je ze online zo goed mogelijk van dienst zijn. Je bedrijfswebsite moet daarom van alle gemakken zijn voorzien. Maar welke eisen heeft de moderne digitale klant? Oftewel, wat mag je absoluut niet ontbreken in je volgende webdesign?

Duidelijke informatie

Met stip het aller-allerbelangrijkste aan een goede bedrijfswebsite. Online klanten klikken een website namelijk steeds sneller weg, bijvoorbeeld wanneer we niet meteen de informatie kunnen vinden die we zoeken. En als bedrijf wil je dit natuurlijk graag vermijden. Daarom is het belangrijk om duidelijk aan te geven waar je belangrijke informatie kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan contactgegevens, informatie over de openingstijden en de werkwijze van het bedrijf. Krijg je steeds vaker één en dezelfde vraag van klanten? Voeg dan een 'veelgestelde vragen' pagina toe aan je website. Dit scheelt zowel jou als je klanten veel tijd en frustraties.

Foto's en afbeeldingen

Maar met alleen geschreven informatie ben je er nog niet. Het is alom bekend dat we ons sneller aangetrokken voelen op beeldmateriaal dan tekst. Daarom zijn foto's op een bedrijfswebsite zo belangrijk. Denk aan professionele productfoto's, maar ook aan foto's van het team achter het product. Potentiële klanten zijn eerder geneigd te kiezen voor een bedrijf, wanneer ze de mensen achter het bedrijf kunnen zien.

Technisch goede website

En dan is het natuurlijk ook ontzettend belangrijk dat je website technisch goed in elkaar zit. Dit is één van de grootste redenen waarom veel bedrijven een professioneel webdesigner in de hand nemen. Realgen BV kan je bijvoorbeeld goed helpen bij alle technische snufjes die komen kijken bij het opzetten van een website. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, maar ook aan de veiligheid én het legaal gebruik van cookies.

dasasdesign

Related Posts

Ondernemen in 100 dagen

Ondernemen in 100 dagen

Ondernemers moeten een cliëntenonderzoek uitvoeren

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.