Mensen helpen die niet meer goed kunnen functioneren

Mensen helpen die niet meer goed kunnen functioneren

Er zijn mensen die door lichamelijke of psychische klachten niet (meer) goed kunnen functioneren. Die mensen kunnen contact opnemen met Ergotherapie Steenbergen. Heb je contact opgenomen met een ergotherapeut in verband met lichamelijke of psychische klachten? Dan onderzoekt een ergotherapeut wat jouw mogelijkheden, beperkingen en behoeften zijn. Samen met jou wordt er een behandelplan, met daarin de doelen die je middels ergotherapie wilt bereiken, opgesteld. Een ergotherapeut werkt, als dat nodig is, samen met andere hulpverleners, zoals bijvoorbeeld met een logopedist of een fysiotherapeut. de ergotherapeut in Tholen kan een behandeling en begeleiding geven op verchillende plaatsen, zoals bijvoorbeeld bij jou thuis, op de werkplek of op school.

Kinderen zo zelfstandig mogelijk laten functioneren

Kinderen kunnen problemen ervaren in hun motoriek of informatieverwerking, met als gevolg dat ze zich miet optmaal kunnen ontwikkelen op het gebied van schoolse vaardigheden, spel, bewegen en zelfredzaamheid. Ze hebben moeite met bepaalde handelingen, zoals bijvoorbeeld met aankleden, schrijven of het eten met mes en vork. De behandeling door de ergotherapeut heeft bij deze kinderen als doel om de kinderen zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te laten functioneren.

Advies, voorlichting en begeleiding op de werkplek

Wil je werken zonder pijn? Dan moet er een goede balans zijn tussen belasting en belastbaarheid. Zijn er nog geen lichamelijke klachten op de werkplek? Dan kan een ergotherapeut een preventief advies geven om die klachten te voorkomen. Heeft iemand klachten die tijdens het werk lijken te ontstaan of te verergeren? Dan kan de ergotherapeut die klachten onderzoeken en advies geven over bijvoorbeeld werkhouding, belastbaarheid, meubilair en hulpmiddelen.

Hulpmiddelen die ondersteuning bieden bij bewegen

Heb je moeite met bewegen? Er zijn allerlei hulpmiddelen die ondersteuning bieden bij bewegen, zoals rollators, rolstoelen en scootmobielen. Een ergotherapeut begeleidt mensen bij het analyseren van hun hulpvraag en bij het selecteren van een passend mobiliteitshulpmiddel. Indien nodig wordt er samen met de cliënt met het hulpmiddel geoefend.  Cliënten kunnen dan weer zelfstandig naar buiten om een boodschap te doen of vrienden te bezoeken.

 

 

dasasdesign

Related Posts

Singles events Almere

Singles events Almere

Kraamzorg in Rotterdam

Kraamzorg in Rotterdam

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Babyvoeding, gezond en lekker klaarmaken

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.