De voordelen van natuurlijke deo zonder toegevoegde stoffen zoals aluminium

De voordelen van natuurlijke deo zonder toegevoegde stoffen zoals aluminium

Aangename deodorants zijn niet meer uit onze badkamer weg te denken. Je kiest ze uit alle mogelijke soorten en geuren. Je uiteindelijke keuze is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Toch zijn er vele verschillen in deo's. Vaak vind je er chemische ingrediënten in die er helemaal niet in  thuishoren en zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Vervang voortaan je deo met aluminium of andere toegevoegde stoffen door een natuurlijke variant

Wat doet aluminium in je deo's 

Je gebruikt voortaan dus best geen deodorants meer met toegevoegde stoffen zoals aluminium. Deze stof blokkeert je zweetklieren zodat je zo weinig mogelijk transpireert. Maar zweten is juist gezond. Het reinigt je lichaam en houdt je lichaamstemperatuur op peil. Zweetvorming blokkeren is dus helemaal geen goed idee. Producenten van verzorgingsproducten gebruiken aluminium alleen om je zweetgeurtjes te verdoezelen.

Huidirritatie en overgevoeligheid

Toegevoegde stoffen in synthetische deodorants veroorzaken vervelende klachten zoals huidirritaties en overgevoeligheid met rode en branderige oksels als gevolg. Vooral aluminiumchloride, aluminium chloorhydraten en aluminium-zirconium verbindingen worden vaak als anti-transparant gebruikt. Ze verstoppen je poriën en voorkomen dat je klieren zweet uitscheiden.

De gevolgen van aluminium voor je gezondheid

De aanwezigheid van aluminium en andere toegevoegde stoffen in onze deodorants zorgen vaak voor vervelende klachten:

  • Aluminium: vernauwen je  zweetklieren zodat je minder transpireert.
  • Parabenen: verlengen de bewaartijd van je deo zonder zijn kleur of structuur te wijzigen. Parabenen vergroten je risico op borstkanker en verstoren je hormonen.
  • Triclosan: doodt bacteriën, de belangrijkste oorzaak van onaangename zweetgeurtjes. Deze stof vinden we ook terug in plasticflessen en in allerlei schoonmaakmiddelen
  • Synthetisch parfum: geeft je deo zijn aangename geur. Vergelen met natuurlijke stoffen kosten deze synthetische stoffen bijna niets.

Kies voortaan voor e natuurlijke deo's

Kies voortaan voor een natuurlijke deo zonder aluminium, maar ook vrij is van parabenen, tricoslan, methylisothiazolinone, alcohol (ethylalcohol, ethanol) en andere synthetische geuren. Een natuurlijke deo zal je zweetklieren niet blokkeren, maar de schadelijke bacteriën die de onaangename geurtjes veroorzaken aanpakken. Ze houden tegelijk de flora onder je oksels in evenwicht.

dasasdesign

Related Posts

Singles events Almere

Singles events Almere

Kraamzorg in Rotterdam

Kraamzorg in Rotterdam

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Babyvoeding, gezond en lekker klaarmaken

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.