Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Op zoek naar cognitieve gedragstherapie in Roosendaal? Deze vorm van therapie wordt altijd door een psycholoog gegeven die daarvoor is opgeleid. Voordat er van start wordt gegaan met de therapie wordt er eerst gekeken welke hulpvraag er speelt. Het is een therapie die op veel vlakken baat kan hebben. Als je kind bijvoorbeeld moeilijk kan concentreren of andere problemen heeft op het gebied van executieve functies, kan cognitieve gedragstherapie erg effectief zijn. Ook voor problemen op het emotionele gebied kan de therapie uitkomst bieden. Als je kind angstig is of depressieve gedachten heeft, is cognitieve gedragstherapie vaak ook erg effectief. De effectiviteit van gedragstherapie zit in het feit dat het gedrag van het kind daadwerkelijk verandert.

Cognitieve gedragstherapie voor kinderen

Cognitieve gedragstherapie is effectief bij volwassenen maar ook bij kinderen. Als je kind bijvoorbeeld moeite heeft met sociale contacten kan cognitieve gedragstherapie ook baat hebben. Ook bij spanning en stress wordt cognitieve gedragstherapie vaak ingezet. Afhankelijk van de hulpvraag kan EMDR therapie bij kinderen ook veel baat hebben. Dit kan bijvoorbeeld een aansluitende therapie zijn bij hechtingsproblematiek. Er wordt altijd bekeken naar een oplossing die past bij de behoeftes van het kind. Zo wordt het perspectief van het kind nooit uit het oog verloren. Dit zorgt ervoor dat de therapie wordt vormgegeven op basis van de problemen en obstakels waar je kind last van heeft.

Op maat gemaakte ondersteuning

Zowel bij cognitieve gedragstherapie als bij EMDR therapie is de ondersteuning op maat gemaakt omdat er wordt aangesloten bij de hulpvraag. Op die manier wordt er gekeken naar een oplossing die werkt voor je kind. Andere problemen waarbij cognitieve gedragstherapie of EMDR therapie bij kunnen helpen zijn bijvoorbeeld planning en organiseren van taken. Wanneer je hier een afspraak voor wilt maken heb je vaak eerst een intake gesprek. Op basis daarvan wordt gekeken welke therapievorm het meest passend is. Soms is een combinatie ook mogelijk als er bijvoorbeeld verschillende problemen spelen.

dasasdesign

Related Posts

Singles events Almere

Singles events Almere

Kraamzorg in Rotterdam

Kraamzorg in Rotterdam

Babyvoeding, gezond en lekker klaarmaken

Kapper in Eindhoven

Kapper in Eindhoven

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.