Babyvoeding, gezond en lekker klaarmaken

Babyvoeding gezond en ook lekker, want het is belangrijk om je kindje te laten wennen aan allemaal nieuwe smaken. Je bent met vier maanden al met kleine hapjes. Je kunt fruit en groentehapjes geven die je goed gepureerd hebt. Als je baby de hapjes wil eten kun je langzamerhand meer hapjes geven. Zo rond de vijfde maand kun je daarna al meer eten geven. Bij zes maanden kun je echt al mini maaltijden geven met bijvoorbeeld gekookte aardappelen, bloemkool en een stukje vlees of vis. 

De eerste hapjes

De eerste hapjes zijn makkelijk klaar te maken. Je kunt fruit pureren of groente koken en pureren. Om het af te wisselen zijn sommige fruitsoorten ook perfect om te combineren met sommigen groenten. Deze hapjes kun je ook in verse potjes kopen wanneer je geen tijd hebt om dit klaar te maken. Het is namelijk wel zo fijn om verse hapjes te presenteren. Het leren kennen van nieuwe samen is een belangrijk onderdeel van het eten. 

Gezonde hapjes vanaf vijf maanden

In het eerste jaar is het belangrijk om voorzichtig te zijn met bepaalde voedingsmiddelen die de darmen niet aankunnen. Vanaf vier maanden, laat je kind elke maand meer producten eten. Je zult langzaam van zacht gekookt en gepureerd voedsel naar kleine zachtgekookte hapjes gaan. Je kunt groente flink laten doorkoken zodat je baby dit kan proberen te eten. Als dit goed gaat dan kun je ook zacht brood en grote pasta stukken geven.

Verstandig eten opbouwen

De maaltijden die je klaarmaakt kun je afwisselen met gezonde potjes. Het is ook handig als je een dag zelf iets minder gezonds wilt eten en apart eten voor je kleine zoekt. Je kookt waarschijnlijk niet elke dag uit de schijf van vijf. Als je wel kookt dan kun je de simpele versie van je eigen maaltijd geven. In een aparte pan kun je eten klaarmaken. Hierdoor voorkom je ook dat je eten geeft die niet zacht genoeg is of waar een saus of kruiden opzit wat niet goed voor je kind is.

dasasdesign

Related Posts

Singles events Almere

Singles events Almere

Kraamzorg in Rotterdam

Kraamzorg in Rotterdam

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Cognitieve gedragstherapie Roosendaal

Kapper in Eindhoven

Kapper in Eindhoven

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.